Potřebujeme:
- 80 g kukuřičné (polo)hrubé mouky,
- 200 g pšeničné celozrnné mouky,
- 2 lžičky Bio kypřicího prášku (vinného kamene),
- 180 ml mléka,
- 30 g rostlinného tuku,
- půl lžičky soli,
- 1 vejce na potření,
- hrubou sůl a kmín na posypání
Mouky prosejeme s kypřicím práškem a solí. Přidáme na kousky nakrájený změklý tuk, mléko a vypracujeme tužší těsto, které necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet.
Pak rozkrájíme na kousky a z každého dlaněmi vyválíme pramen, který stočíme do tvaru preclíku. Rozložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Pečme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/precliky-z-kukuricne-mouky-16-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář