reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Převalované vdolky

Suroviny

  • hladká mouka speciál 500 g
  • žloutek 3 ks
  • mléko 250 ml
  • kvasnice 1 balení
  • hera 1 ks
  • cukr 6 kostek
  • sůl 1 špetka
  • povidla
  • olej
  • tvaroh
  • cukr
  • vanilkový cukr
  • žloutek 1 ks
  • rozinky

Na drobenku:

  • máslo
  • hladká mouka

Z trošky mouky, cukru, mléka a kvasnic zaděláme kvásek. Ten smícháme s uvedeným množstvím mouky a zbylými surovinami. Vypracujeme kynuté těsto, které rozválíme na centimetrovou tloušťku. Rozetřeme na něj do pěny vymíchanou heru a 100 g mouky.Těsto složíme na čtyřikrát jako kapesník a uložíme do chladu. Po 30 minutách těsto rozválíme a znovu složíme a dáme opět do chladna. Po půl hodině postup znovu opakujeme.

Na tvarohovou náplňsmícháme kostku tvarohu s cukrem dle chuti, vanilkovým cukrem, žloutkem, spařenými rozinkami a rumem.

Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou nádivkou, pečlivě zabalíme a uděláme malý důlek. Do důlku vložíme povidla, vdolek namočíme povidly do oleje a posypeme drobenkou, kterou jsme si už udělali.

Koláčky (vdolky) vložíme na plech a necháme ještě půl hodiny dokynout. Pečeme krátce (asi 10 minut) vtroubě vyhřáté na 250°C.

Zdroj: Převalované vdolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prevalovane-vdolky  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.