Suroviny
- hladká mouka speciál 500 g
- žloutek 3 ks
- mléko 250 ml
- kvasnice 1 balení
- hera 1 ks
- cukr 6 kostek
- sůl 1 špetka
- povidla
- olej
- tvaroh
- cukr
- vanilkový cukr
- žloutek 1 ks
- rozinky
Na drobenku:
- máslo
- hladká mouka
Z trošky mouky, cukru, mléka a kvasnic zaděláme kvásek. Ten smícháme s uvedeným množstvím mouky a zbylými surovinami. Vypracujeme kynuté těsto, které rozválíme na centimetrovou tloušťku. Rozetřeme na něj do pěny vymíchanou heru a 100 g mouky.Těsto složíme na čtyřikrát jako kapesník a uložíme do chladu. Po 30 minutách těsto rozválíme a znovu složíme a dáme opět do chladna. Po půl hodině postup znovu opakujeme.
Na tvarohovou náplňsmícháme kostku tvarohu s cukrem dle chuti, vanilkovým cukrem, žloutkem, spařenými rozinkami a rumem.
Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou nádivkou, pečlivě zabalíme a uděláme malý důlek. Do důlku vložíme povidla, vdolek namočíme povidly do oleje a posypeme drobenkou, kterou jsme si už udělali.
Koláčky (vdolky) vložíme na plech a necháme ještě půl hodiny dokynout. Pečeme krátce (asi 10 minut) vtroubě vyhřáté na 250°C.
Zdroj: Převalované vdolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prevalovane-vdolky [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář