- 5 ks rajčat
- 30 g másla
- 200 g tvrdého sýra
- 1 dl piva
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- hořčice
- 1 žloutek
Tvrdým rajčatům seřízneme vršky, vydlabeme lžičkou dužinu a necháme rajčata odkapat „dnem“ nahoru. V kastrolku rozehřejeme 30 g másla a přidáme 200 g strouhaného tvrdého sýra. Pomalu zahříváme a za stálého míchání přilijeme 1 dl světlého piva. Mícháme, dokud není nádivka hladká. Okořeníme ji mletou paprikou a hořčicí a doplníme žloutkem rozkvedlaným ve lžíci piva. Jakmile náplň zchladne, naplníme jí připravená rajčata.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/priopila-rajcata [On-line 22.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář