4 porce
- 1 meloun Cantaloupe (ovoce menší než vodní meloun, oranžová dužina, semínka ve střední části, hnědozelená kůra, velikost asi jako grep)
- 24 tenkých plátků prosciutto
- salátové listy na ozdobu
- extra virgin olive oil
- ocet
- sůl a pepř
- sýr pecorino
Meloun rozřízneme podélně na půlku a vybereme lžící semínka. Každou půlku nakrájíme na šest půlměsíčků a ostrým nožem opatrně ořízneme kůru melounu z každého z nich. Pak je rozpůlíme tak, aby každý kousek měl rovnou plošku, na kterou může být umístěn na talíři a špičku. Každý kousek obalíme v plátku prosciutta, aby špička melounu byla vidět.
Omyjeme listy salátu (jakýkoli salát dle chuti, můžete také nakrájet, pokud jsou listy velké, zalijeme trochou olivového oleje, dochutíme octem, solí a pepřem.
Salátové listy umístíme doprostřed talíře a posypeme “hoblinkami” sýru pecorino. Kousky melounu obalené v prosciuttu rozestavíme okolo salátu a servírujeme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prosciutto-e-pecorino-4-porce
Poslední tip, trik či komentář