reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Prosciutto e pecorino

4 porce

  • 1 meloun Cantaloupe (ovoce menší než vodní meloun, oranžová dužina, semínka ve střední části, hnědozelená kůra, velikost asi jako grep)
  • 24 tenkých plátků prosciutto
  • salátové listy na ozdobu
  • extra virgin olive oil
  • ocet
  • sůl a pepř
  • sýr pecorino

Meloun rozřízneme podélně na půlku a vybereme lžící semínka. Každou půlku nakrájíme na šest půlměsíčků a ostrým nožem opatrně ořízneme kůru melounu z každého z nich. Pak je rozpůlíme tak, aby každý kousek měl rovnou plošku, na kterou může být umístěn na talíři a špičku. Každý kousek obalíme v plátku prosciutta, aby špička melounu byla vidět.

Omyjeme listy salátu (jakýkoli salát dle chuti, můžete také nakrájet, pokud jsou listy velké, zalijeme trochou olivového oleje, dochutíme octem, solí a pepřem.

Salátové listy umístíme doprostřed talíře a posypeme “hoblinkami” sýru pecorino. Kousky melounu obalené v prosciuttu rozestavíme okolo salátu a servírujeme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prosciutto-e-pecorino-4-porce

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.