- 1,5 kg hovězí roštěnky
- 5 červených cibulí
- 1 česnek
- 1 hermelín
- plnotučná hořčice
- barevný pepř
- sůl
- olivový olej
- 2 kg brambor
- petržel
- máslo
- cherry rajčátka a další zelenina
Nejdříve minimálně na den naložíme plátky do oleje, kde nám změknou. Pak je řádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravíme si najemno nakrájenou cibulku a nakrájíme hermelín na dlouhé plátky. Rozpálíme si pánev, kde nejdříve na chviličku necháme zpěnit cibulku. Hned potom pokládáme plátky masa. Pořádně zprudka opečeme, aby se nám nevysušily. Když dopékáme druhou stranu, potřeme ji hořčicí a přiložíme plátek hermelínu. Servírujeme s brambůrkem ozdobeným petrželí a máslem. Maso servírujeme na listu salátu a jako ozdobu nakrájíme cherry rajčátka. Můžeme podávat i se zeleninovou mísou.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nocni-hovezi-platek-s-bramborem
Poslední tip, trik či komentář