reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Noční hovězí plátek s bramborem

  • 1,5 kg hovězí roštěnky
  • 5 červených cibulí
  • 1 česnek
  • 1 hermelín
  • plnotučná hořčice
  • barevný pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 2 kg brambor
  • petržel
  • máslo
  • cherry rajčátka a další zelenina

Nejdříve minimálně na den naložíme plátky do oleje, kde nám změknou. Pak je řádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravíme si najemno nakrájenou cibulku a nakrájíme hermelín na dlouhé plátky. Rozpálíme si pánev, kde nejdříve na chviličku necháme zpěnit cibulku. Hned potom pokládáme plátky masa. Pořádně zprudka opečeme, aby se nám nevysušily. Když dopékáme druhou stranu, potřeme ji hořčicí a přiložíme plátek hermelínu. Servírujeme s brambůrkem ozdobeným petrželí a máslem. Maso servírujeme na listu salátu a jako ozdobu nakrájíme cherry rajčátka. Můžeme podávat i se zeleninovou mísou.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nocni-hovezi-platek-s-bramborem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.