reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Provensálská rybí polévka

Ingredience

  • Odřezky ryb
  • Petržel
  • Cibule
  • Máslo
  • Jarní cibulka
  • Tymián
  • Pepř
  • Bobkový list
  • Olej
  • Schránky z humra
  • Šalotka
  • Česnek
  • Mrkev
  • Pórek
  • Fenykl
  • Koriandrová semínka
  • Zavařená rajčata
  • Rajčatový protlak
  • Šafrán
  • Kayanský pepř
  • Pepř
  • Sůl
  • Bouquet garni
  • Anýzový likérparmazán
  • Bagety
  • Petrželová nať

Cibuli, jarní cibulku a petržel orestujeme na másle. V průběhu restování přidáme rybí odřezky, ale bez žáber, bobkový list a tymián. Po chvilce zalijeme vodou a vaříme.

Mrkev, šalotku, pórek a polovinu fenyklu začneme restovat v dalším hrnci, tentokrát však na olivovém oleji. Přidáme koriandrová semínka a špetku šafránu. Po pár minutách přidáme špetku kayanského pepře, protlak a anýzový likér, dále nakrájená rajčata z plechovky s nálevem a části skeletu z humra.

Uvařený vývar z prvního hrnce scedíme a vlijeme do druhého hrnce. Petrželovou nať, tymián, rozmarýn, bobkový lístek a pár kuliček pepře zabalíme do gázy nebo šátku. Celý svazek a pár kapek pomerančové šťávy dáme do hrnce. Až budeme mít zeleninu měkkou, polévku propasírujeme.

Uvařené brambory prolisujeme do misky. Přidáme žloutky, sůl, kayanský pepř, pár kapek citrónové šťávy a trochu rozpustné kávy. Za stálého mixování přidáváme olivový olej. Poté přidáme česnek a pokračujeme v mixování.

Bagetku si nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi. A můžeme servírovat. Propasírovanou polévku nalijeme na talíř, do středu dáme kruton a na něj kápneme omáčku. Závěrem lehce zasypeme nastrouhaným parmazánem a nakrájenou petrželkou.

Zdroj: Provensálská rybí polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1928-provensalska-rybi-polevka/ [On-line 05.09.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


2 × = čtyři


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.