reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pštrosí steak, mrkev dušená ve smetaně a šťouchané brambory

Suroviny

  • pštrosí maso 1 kg
  • česnek 4 stroužky
  • rozmarýn 3 snítky
  • sušená rajčata 5 ks
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • mrkev 3 ks
  • červená cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • sůl špetka

Maso nakrájíme na třícentimetrové plátky, které obalíme směsí rozmarýnu, česneku a soli, kterou si předem rozmělníme v moždíři a necháme tři hodiny marinovat. Poté dáme steaky na předehřátou pánev a opékáme asi tři minuty z každé strany. Poté můžeme nechat dotáhnout v troubě rozehřáté na 200°C po dobu asi pěti minut.
Brambory oloupeme a uvaříme. Na pánvi zpěníme cibulku. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme cibulku. Vytvarujeme například v misce kopečky, které vložíme na plech a lehce zapečeme.
Mrkev si předvaříme do poloměkka, nakrájíme na podélné nudličky, které orestujeme na olivovém oleji a másle, přidáme smetanu, kterou svaříme, a cibulku. Dochutíme cukrem, solí a česnekem. Můžeme přidat například sezamová semínka.

Zdroj: Pštrosí steak, mrkev dušená ve smetaně a šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstrosi-steak-mrkev-dusena-ve-smetane-stouchane-brambory  [On-line 04.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.