Suroviny
- 2 pstruzi
- mrkev, celer
- čerstvý křen
- máslo, olivový olej
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce bílého jogurtu
- polohrubá mouka
- sůl
- citrony
- kopr, plochá petržel, šalvěj
Pstruha omyjeme, osušíme, pokapeme citr. šťávou, osolíme. Obalíme v polohr. mouce. Na pávev dáme 2-3 lžíce másla, olivový olej. V pánvi opečeme pstruhy 4-7 min z každé strany.
Při otáčení dáme dovnitř pstruha čerstvou šalvěj a petržel.
Smícháme 2-3 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce jogurtu, oliv. olej, sůl, strouhaný křen a vznikne křenový dip.
Mrkev a celer pokrájíme na proužky, orestujeme na másle.
Zdroj: PSTRUH NA BYLINKÁCH S KŘENOVÝM DIPEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář