Ingredience
na pstruhy:
- pstruh 5 kusů
- máslo 120 g
- sůl 1 špetka
- tymián 1 dávka
- citron 1 kus
- hladká mouka 1 dávka
na brambory:
- máslo 50 g
- olej 100 ml
- sušený tymián 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- sušená majoránka 1 lžička
- sůl a pepř 1 špetka
- brambory 1 kg
1. Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme a okořeníme tymiánem. Obalíme v hladké mouce a na rozpuštěném másle opatrně usmažíme. Zdobíme citronem.
2. Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci rozpustíme máslo a necháme krátce vychladnout, přidáme olej, tymián, majoránku, sušenou cibuli, sůl a pepř a vše promícháme. Ve směsi obalíme brambory a položíme na plech. Pokapeme zbytkem koření a pečeme v troubě zahřáté na 180°C.
Zdroj: Pstruh na másle, bylinkové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstruh-na-masle-bylinkove-brambory [On-line 13.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář