reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh pečený na másle s kapary, barevnou mrkví a pohankou

4 porce

  • 8 filetů ze pstruha
  • 100 g másla
  • 1 citron
  • 20 g kaparů
  • sůl

Filety spojíme masem k sobě, osolíme obě strany kůže. Vkládáme do pánve s rozehřátým máslem, pečeme z obou stran, zastříkneme citronovou šťávou, přidáme nakrájené kapary. Podáváme přelité máslem s výpeku spolu s mrkví a pohankou (viz níže).

Barevná mrkev

  • 2 oranžové mrkve
  • 2 žluté mrkve
  • 2 fialové mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g másla
  • muškátový oříšek
  • sůl

Očištěné a na hrubší kusy nakrájené mrkve a jarní cibulku osmahneme na másle, ochutíme muškátovým oříškem a solí.

Pohanka

  • 80 g dýňových semínek
  • 300 g uvařené pohanky
  • 2 lžíce dýňového oleje
  • sůl

Dýňové semínko nasucho opražíme, vmícháme pohanku, zakápneme olejem, osolíme a podáváme.

Zdroj: Pstruh pečený na másle s kapary, barevnou mrkví a pohankou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1793-pstruh-peceny-na-masle-s-kapary-barevnou-mrkvi-a-pohankou/  [On-line 01.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.