4 porce
- 8 filetů ze pstruha
- 100 g másla
- 1 citron
- 20 g kaparů
- sůl
Filety spojíme masem k sobě, osolíme obě strany kůže. Vkládáme do pánve s rozehřátým máslem, pečeme z obou stran, zastříkneme citronovou šťávou, přidáme nakrájené kapary. Podáváme přelité máslem s výpeku spolu s mrkví a pohankou (viz níže).
Barevná mrkev
- 2 oranžové mrkve
- 2 žluté mrkve
- 2 fialové mrkve
- 2 jarní cibulky
- 50 g másla
- muškátový oříšek
- sůl
Očištěné a na hrubší kusy nakrájené mrkve a jarní cibulku osmahneme na másle, ochutíme muškátovým oříškem a solí.
Pohanka
- 80 g dýňových semínek
- 300 g uvařené pohanky
- 2 lžíce dýňového oleje
- sůl
Dýňové semínko nasucho opražíme, vmícháme pohanku, zakápneme olejem, osolíme a podáváme.
Zdroj: Pstruh pečený na másle s kapary, barevnou mrkví a pohankou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1793-pstruh-peceny-na-masle-s-kapary-barevnou-mrkvi-a-pohankou/ [On-line 01.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář