reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené plněné cibule se šťouchanými batáty

4 porce

  • 2 velké bílé cibule
  • 3 rajčata
  • 120 g strouhanky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g sýru feta
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti sekané plocholisté petržele
  • 100 g vařené černé čočky
  • mletý pepř
  • sůl
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína

Cibule oloupeme, trochu skrojíme na straně kořene i stonku a příčně rozkrojíme na půl. Rozebereme jednotlivé mističky a vyskládáme vždy dvě v sobě do pekáče.

Vnitřky cibulí nakrájíme nadrobno. Rajčata nastrouháme, smícháme se strouhankou, olejem, nastrouhaným sýrem, nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, petrželkou a vařenou čočkou. Dobře ochutíme mletým pepřem a solí.

Cibulové mističky plníme směsí, podlijeme vývarem a vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 − 20 minut, až je cibule na skus. Podáváme se šťouchanými batáty (viz níže).

Šťouchané batáty

  • 500 g batátů
  • voda na uvaření
  • 50 ml přepuštěného másla
  • 100 g měkkého tvarohu
  • muškátový oříšek
  • sůl

Oškrábané a nakrájené batáty uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, batáty rozmačkáme, vmícháme máslo, tvaroh a muškátový oříšek.

Zdroj: Pečené plněné cibule se šťouchanými batáty; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1792-pecene-plnene-cibule-se-stouchanymi-bataty/  [On-line 01.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.