reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová tempura s jogurtovou omáčkou

4 porce

  • 1 kg čerstvé zeleniny: brokolice, mrkev, jarní cibulka, zelený chřest, kedlubna
  • osolená voda na blanšírování
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • asi 250 ml sodovky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sušené chilli vločky
  • sůl
  • slunečnicový olej na smažení

Očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme a osušíme.

Zeleninu nejprve obalíme v kukuřičné mouce, poté v těstíčku, které vymícháme z hladké mouky, sodovky, oleje, chilli vloček a soli. Ihned smažíme ve vysoké vrstvě oleje, odkládáme na savý papír a servírujeme s dipem (viz níže).

Jogurtový dip

Jogurt smícháme se smetanou, olejem, utřeným česnekem se solí, koriandrem a kardamomem.

Zdroj: Zeleninová tempura s jogurtovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1791-zeleninova-tempura-s-jogurtovou-omackou/  [On-line 01.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.