Potřebujeme:
- 4 čerstvé pstruhy,
- 200 ml suchého bílého vína,
- 1 šalotku,
- 1 citron,
- 1 mrkev,
- 1 celer,
- 1 petržel,
- 1 pórek,
- nové koření,
- tymián,
- bobkový list,
- 1 lžíci velkolistého kerblíku nebo petržele,
- 4 lžíce smetany,
- sůl,
- pepř
Pstruhy (nebo jiné ryby) vyfiletujeme a zbavíme žáber. Kosti dáme do LEDOVÉ vody, přidáme víno, koření a kořenovou zeleninu nakrájenou na julienne a pozvolna vaříme asi 30 minut. Ne déle, jinak by vývar měl pachuť. Trochu vývaru odebereme, dáme do hrnce, přidáme citron, zeleninu nakrájenou na julienne krátce povaříme a vložíme filátka a pstruha. Odstavíme z plotny a necháme asi 7 minut pošírovat.
Vývar scedíme, zredukujeme na polovinu a všleháme do něj ledové máslo a smetanu. Nakonec přidáme nasekané bylinky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruh-s-porkem-a-zeleninovym-julienne-29-7-2010.html
Poslední tip, trik či komentář