reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh s pórkem a zeleninovým julienne

 

Potřebujeme:

  • 4 čerstvé pstruhy,
  • 200 ml suchého bílého vína,
  • 1 šalotku,
  • 1 citron,
  • 1 mrkev,
  • 1 celer,
  • 1 petržel,
  • 1 pórek,
  • nové koření,
  • tymián,
  • bobkový list,
  • 1 lžíci velkolistého kerblíku nebo petržele,
  • 4 lžíce smetany,
  • sůl,
  • pepř

Pstruhy (nebo jiné ryby) vyfiletujeme a zbavíme žáber. Kosti dáme do LEDOVÉ vody, přidáme víno, koření a kořenovou zeleninu nakrájenou na julienne a pozvolna vaříme asi 30 minut. Ne déle, jinak by vývar měl pachuť. Trochu vývaru odebereme, dáme do hrnce, přidáme citron, zeleninu nakrájenou na julienne krátce povaříme a vložíme filátka a pstruha. Odstavíme z plotny a necháme asi 7 minut pošírovat.

Vývar scedíme, zredukujeme na polovinu a všleháme do něj ledové máslo a smetanu. Nakonec přidáme nasekané bylinky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruh-s-porkem-a-zeleninovym-julienne-29-7-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.