- 4 vejce
- 4 lžíce krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce horké vody
- 7 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce studené vody
- 5 lžic jahodové zavařeniny (marmelády)
Náplň
- 500 ml mléka
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce cukru krystal
- 2 lžíce rumu
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- ovoce dle chuti
Žloutky utřeme s cukry a horkou vodou do pěny, bílky vyšleháme se studenou vodou dotuha. Pak je s moukou a kypřicím práškem přidáme ke žloutkům a vyšleháme těsto, které vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, a pečeme 10 až 12 minut. Po upečení sundáme i s papírem z plechu, potřeme jahodovou zavařeninou a stočíme.
Misku o objemu 1,5 l vyložíme potravinářskou fólií, roládu nakrájíme na plátky a dvě třetiny vyskládáme do misky. Z mléka, prášku do pečiva a tří lžic cukru uvaříme pudink. Na závěr do něj vmícháme rum a po vychladnutí ušlehanou smetanu. Do pudinku vmícháme ovoce a nalijeme do formy. Vršek poklademe zbytkem rolády a dáme na hodinu a půl do lednice. Před podáváním vyklopíme, sejmeme fólii a ozdobíme šlehačkou, případně pistáciovými oříšky, kokosem apod.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pudinkova-sarlota-s-ovocem [on-line 13.9.2011]
jak uvařit pudink mléka a prášku do pečiva je mně záhadou, fakt je to jedlé?