Suroviny:
- quinoa
- 2 světlé lilky
- 1 mrkev
- 2 menší rajčata
- zeleninový vývar
- petrželka
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
na omáčku:
- 4 červené papriky
- 1/2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Quinou uvařte v zeleninovém vývaru. Lilky rozpulte, jemně nařežte nožem, osolte a opepřte. Nechte chvíli vypotit.
Teď si připravte omáčku z paprik: papriky pokapejte olivovým olejem a předem upečte v troubě na 200 stupňů, dokud slupka nezčerná. Pak zabalte do alobalu, aby se papriky spařily, slupku odstraňte a zbytek nechte zchladit. V pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte na něm cibuli a pak přidejte nakrájený česnek. Na závěr vmíchejte pečené papriky a rozmarýn, opepřte, osolte a nechte chvíli povařit.
Směs přendejte do misky a rozmixujte. Dosolte a dopepřte.
Na rozehřátém olivovém oleji orestujte lilek z obou stran a přidejte nakrájená rajčata, která jste předem spařili a zbavili slupky. Pak přisypte bazalku.
Uvařenou quinou osolte, opepřte, zakápněte olivovým olejem a vmíchejte nakrájenou petrželku, mrkev a zbytek spařených rajčat.
Nandejte na talíř, pak přidejte orestované lilky s rajčátky, omáčku z paprik a ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: QUINOA SE ZELENINOU A OMÁČKOU Z PEČENÝCH PAPRIK; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-6-dilu [On-line 02.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář