reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

QUINOA SE ZELENINOU A OMÁČKOU Z PEČENÝCH PAPRIK

Suroviny:

  • quinoa
  • 2 světlé lilky
  • 1 mrkev
  • 2 menší rajčata
  • zeleninový vývar
  • petrželka
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na omáčku:

  • 4 červené papriky
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Quinou uvařte v zeleninovém vývaru. Lilky rozpulte, jemně nařežte nožem, osolte a opepřte. Nechte chvíli vypotit.

Teď si připravte omáčku z paprik: papriky pokapejte olivovým olejem a předem upečte v troubě na 200 stupňů, dokud slupka nezčerná. Pak zabalte do alobalu, aby se papriky spařily, slupku odstraňte a zbytek nechte zchladit. V pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte na něm cibuli a pak přidejte nakrájený česnek. Na závěr vmíchejte pečené papriky a rozmarýn, opepřte, osolte a nechte chvíli povařit.

Směs přendejte do misky a rozmixujte. Dosolte a dopepřte.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujte lilek z obou stran a přidejte nakrájená rajčata, která jste předem spařili a zbavili slupky. Pak přisypte bazalku.

Uvařenou quinou osolte, opepřte, zakápněte olivovým olejem a vmíchejte nakrájenou petrželku, mrkev a zbytek spařených rajčat.

Nandejte na talíř, pak přidejte orestované lilky s rajčátky, omáčku z paprik a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Zdroj: QUINOA SE ZELENINOU A OMÁČKOU Z PEČENÝCH PAPRIK; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-6-dilu [On-line 02.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.