reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řachlá medovka

Suroviny

  • vejce 3 ks
  • karamelizované salko 1 plechovka
  • máslo 500 g
  • hladká mouka 500 g
  • cukr moučka 325 g
  • soda 1 lžíce
  • mléko 125 ml
  • vanilka 1 sáček
  • škrob 25 g

Cukr, vejce, med a máslo vymícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bikarbony a hladkou mouku speciál (smícháme rovnou v míse).Přeložíme na vál, rozdělíme na 6 částí a každou vyválíme natenko, dokud je ještě těsto teplé (studené se hůře válí).V případě potřeby můžeme těsto ohřát v mikrovlnce.Pečeme asi 2–3 minuty (při cca 200 °C) na vymazaném a vysypaném plechu otočeném dnem vzhůru. Po upečení těsto sesuneme na vál a ihned odřežeme okraje, aby byly rovné (studené těsto se láme).Odřezky z těsta rozdrtíme válečkem a odložíme na posypání.

Náplň 1: Vymícháme máslo a postupně přidáváme Salko.

Náplň 2: Vymícháme máslo s cukrem a vanilkou. Z mléka a škrobu uvaříme kaši, a když vychladne, přidáme ji postupně do máslové hmoty. Dobře vyšleháme.

Pláty těsta (můžeme potřít uvařenou kávou) plníme střídavě 3x náplní č. 1 a 2x náplní č. 2.Karamelové náplně je víc a je potřeba počítat s tím, že se jí potírá i vrch koláče. Každou vrstvu karamelové náplně posypeme sekanými ořechy. Povrch posypeme rozdrobenými zbytky ořezaných okrajů a posekanými ořechy.Můžeme tence pocákat čokoládovou polevou.

Zdroj: Řachlá medovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rachla-medovka  [On-line 13.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.