Potřebujeme:
- 250 g očištěných čerstvých uvařených artyčoků (několik neočištěných),
- 50 g kořenové zeleniny (celer, řapíkatý celer, mrkev),
- 30 g šalotky,
- 250 ml drůbežího vývaru,
- česnek,
- tymián, rozmarýn,
- velkolistou petržel,
- olivový olej,
- sůl, pepř
Artyčoky oloupeme a nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotku a česnek oloupeme a usekáme. Na olivovém oleji orestujeme šalotku a česnek. Přidáme kořenovou zeleninu a restujeme. Nakonec přidáme artyčoky a ještě chvilku restujeme. Pak podlijeme vývarem, přidáme bylinky a podusíme. Nakonec dochutíme posekanou petrželkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ragu-z-cerstvych-artycoku-27-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář