Potřebujeme:
- 400 g kančí krkovice mleté nahrubo,
- 200 g kořenové zeleniny nakrájené na malé kostičky,
- 50 g šalotky,
- 100 g rajčat pelati (loupaná rajčata ve vlastní šťávě),
- 100 ml červeného vína,
- 250 ml Demi-glace (omáčka – silný vývar),
- rozmarýn,
- divoké koření,
- sůl, pepř, olej,
- na vložku – hříbky, česnek, rozmarýn
Na rozpáleném oleji orestujeme kořenovou zeleninu, šalotku a následně mleté kančí maso. Po důkladném orestování přidáme rajčata a červené víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme Demi-glace, koření a bylinky zabalené v plátýnku a dusíme doměkka podle potřeby 2 až 2,5 hodiny. Ragú můžeme ještě vylepšit orestovanými hříbky na česneku a rozmarýnu. Podáváme s těstovinami a můžeme použít i na přípravu lagane.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ragu-z-divocaka-8-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář