4 porce
- 20 dkg jeleního masa
- 20 dkg kančího masa
- 10 dkg hřibů
- 5 dkg sádla
- 1 lusk papriky
- 1 dl smetany na vaření
- 5 dkg anglické slaniny
- 20 dkg kukuřičné krupice
- 2 dl vína Viktória cuvée
- 1 dl olivového oleje
- 5 dkg slaniny
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- rozmarýna
- estragon
- bobkový list
Dáme vařit vodu a vhodíme do ní na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Přilijeme kukuřičnou kaši a za stálého míchání uvaříme. Až bude kukuřičná kaše uvařená natolik, že nebude stékat z vařečky, odtáhneme ji z plotny. Jeden hluboký talíř vymažeme olejem a stejným způsobem připravíme vrchní okraj sklenice na vodu. Sklenici postavíme dnem vzhůru doprostřed talíře a dokola zalijeme kukuřičnou kaší. Potom talíř odložíme stranou a necháme kaši ztuhnout.
Ve druhé nádobě rozpustíme tuk ze slaniny a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli. Přihodíme na kostičky nakrájené maso zvěřiny. Promícháme a vhodíme na plátky nakrájený lusk papriky. Až maso pustí vlastní štávu, ochutíme pepřem a bobkovým listem. Povaříme asi 40 minut, to je dostatečná doba k tomu, aby maso dostatečně změklo a abychom mohli přidat hřiby a estragon. Do ragú přikápneme malé množství vína. Necháme ještě pět minut podusit a nakonec přidáme rozetřený česnek. Ragú zjemníme smetanou na vaření.
Ze ztuhlé kukuřičné kaše vytáhneme sklenici a kaši vyklopíme na mělký talíř. Do kruhu z kukuřičné kaše nalijeme zvěřinové ragú. Zdobíme estragonem a mletým barevným pepřem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3607
Poslední tip, trik či komentář