Pro 4 osoby
- 100 g špaget
- Sůl
- 4 větší rajčata
- 2 vejce
- pepř
- 1/2 svazku tymiánu
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 g mraženého hrášku
- 50 g strouhaného parmezánu
Špagety přelomíme na polovinu a uvaříme ve slané vodě podle návodu. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
Rajčata omyjeme, očistíme, seřízneme vršek a vydlabeme vnitřek. Rozmícháme vejce, sůl a pepř. Tymián omyjeme a otřepeme, otrháme lístky a nahrubo nasekáme a polovinu jich smícháme s vejci.
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozehřejeme olej a cibuli na něm 10 minut podusíme za stálého míchání. Přidáme zbylý tymián a ochutíme solí a pepřem. Směs dáme do vymazané nákypové formy. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Špagety smícháme s mraženým hráškem a parmezánem. Rajčata vložíme do formy a naplníme špagetovou směsí, přelijeme ji rozmíchanými vejci. Formu na zapékaní vložíme do předehřáté trouby. Jídlo zapékáme zhruba 25 až 30 minut. Nakonec je ozdobíme zelenými bylinkami.
K vydlabání rajčat nejlépe použijeme čajovou lžičku. Vnitřek z rajčete využijeme do omáčky.
Příprava: asi 30 minut
Na osobu: cca 270 kcal; 1130 kj, bílkoviny: 12g; tuky: 13 g. Sacharidy: 25 g; cholesterol: 100 mg
Poslední tip, trik či komentář