reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová polévka s mušlemi

  • mušle slávky -1kg (čerstvé)
    drcená rajčata -0,5 kg
    šalotka – 0,1kg
    česnek – 5 stroužků
    mrkev – 0,2 kg
    řapíkatý celer – 0,2 kg
    bazalka čerstvá – 1 svazek
    bílé víno – 0,5 l (suché)
    olivový olej -0,2 l
    sůl, pepř
    citron 2 ks
    bílý chléb pro přípravu krutonů

Dobře proprané a přebrané mušle dáme do hrnce na rozpálený olivový olej. Krátce je orestujeme a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme je poklicí a dusíme 2 min.
Poté otevřené mušle vyndáme z hrnce a oddělíme maso ze schránek. Maso uschováme a schránky vyhodíme. Vývar z mušlí přecedíme do čisté nádoby a uschováme jej.
V jiném hrnci orestujeme na olivovém oleji mrkev a řapíkatý celer. Přidáme šalotku, česnek, krátce podusíme a přidáme drcená rajčata. Základ zalijeme vývarem z mušlí a vložíme snítku bazalky. Vše povaříme 20 minut, mezitím si nachystáme opečený chléb s trochou česneku. Na závěr přidáme do polévky maso z mušlí. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
Podáváme s opečeným chlebem (krutony) a čerstvou bazalkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/383-rajcatova-polevka-s-muslemi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.