reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený mořský vlk se zeleninou

  • 4 – 5 ks mořského vlka (záleží na velikosti ryb)
    rozmarýn, tymián, petržel, bazalka – vše čerstvé
    5 ks malých artyčoků
    2 kg brambory grenaille
    200 g černých oliv bez pecek
    0,3 kg červené cibule
    1 kg cherry rajčátek
    palička česneku – dle chuti
    0,3 l olivový oleje extra virgin
    0,3 l bílého vína
    2 ks sušených chilli papriček, citron, sůl

Mořské vlky zbavíme šupin a vykucháme je. Vyndáme z nich žábra, dobře je osolíme a prostor břicha vyplníme čerstvými bylinkami.
Brambory mezitím uvaříme do poloměkka ve slupce. Vychladlé brambory pokrájíme na půlky a smícháme je s předvařenými artyčoky, rajčaty, cibulí, olivami a čerstvou bazalkou. Vše osolíme a vložíme do pekáče na pečící papír.

Mořské vlky opečeme po obou stranách na pánvi a položíme do pekáče na zeleninu.
V malém hrnci rozehřejeme olivový olej, do kterého nadrtíme čili papričky a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a lehce ho v oleji osmažíme. Takto připraveným ochuceným olejem přelijeme ryby i zeleninu a před pečením mořské vlky ještě podlijeme trochou bílého vína. Na závěr poklademe na vlky kolečka citrónů a pečeme v předehřáté troubě 20 – 30 minut při teplotě cca 180°C. Po upečení vlky opatrně vykostíme a maso klademe na talíře se zeleninou. Na závěr můžeme pokapat olivovým olejem a citronóvou šťávou a posypat čerstvou prtrželkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/385-peceny-morsky-vlk-se-zeleninou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.