- slunečnicový olej
1 mrkev
1/4 celeru
1 cibule
2 ks hřebíčku
2 ks skořice
8 kuliček nového koření
20 kuliček celého pepře
3 bobkové listy
3 lžíce cukru
ocet
300 g rajského protlaku
500 ml hovězího vývaru
kousek citronové kůry
2 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/358-rajska-omacka/
Poslední tip, trik či komentář