Ingredience:
- 2 menší lilky
- 2 cuketky
- 3 různobarevné papriky
- 6 rajčat čerstvých nebo loupaných (z konzervy)
- olivový olej
- provensálské bylinky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
Veškerou zeleninu nakrájíme a opékáme zvlášť.
Nejprve na pánvi opečeme lilek, pojme dost oleje, takže nešetříme, na chvíli můžeme pánev zakrýt poklicí a podusit. Lilek vyjmeme a vložíme do kastrolu a posypeme provensálským kořením.
Do pánve doplníme olej, rozpálíme a opečeme papriky, přendáme do kastrolu k lilku a opět posypeme kořením. Takto postupujeme i s cuketou.
Na závěr na pánvi opečeme cibuli a česnek, přidáme rajčata, podusíme, vložíme do kastrolu k ostatní zelenině, opepříme, osolíme a společně prohřejeme a podáváme.
Zdroj: Ratatouille; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1460-ratatouille/ [On-line 24.07.2014]
Poslední tip, trik či komentář