- máslo
- kuřecí nebo zeleninový vývar
- šalvěj
- plněné ravioli
- parmazán
- vejce
Těsto na ravioli je velmi jednoduché. Ve stejném poměru smícháme hladkou mouku a žloutky (např. 400 g mouky na 4 žloutky). Vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do folie a necháme půl hodinky odležet v lednici. Poté ho vyválíme na dva stejné pruhy.
Náplň připravíme tak, že ve slupce uvaříme tak dvě brambory, pak je oloupeme a rozmačkáme. Na másle orestujeme dvě hrsti nakrájených hub (můžou být i sušené) osolíme a opepříme. Na pruh těsta naklademe rozmačkané brambory a orestované houby asi tak 10 cm od sebe. Všude okolo potřeme těsto vajíčkem, přikryjeme druhým pruhem těsta, umačkáme a rozdělíme na jednotlivé čtverečky, ravioli.
Připravíme oříškové máslo. Do kastrůlku vhodíme čtvrtku másla a začneme ho zahřívat, dokud se nezbarví do hněda.
V hrnečku ohřejeme vývar a vhodíme do něj připravené ravioli. Krátce povaříme a po chvilce je přendáme do oříškového másla, opět krátce osmahneme, přidáme nasekanou šalvěj, stačí tři lístky.
Servírujeme zasypané parmazánem.
Zdroj: Teď vaří šéf! Recepty na těstoviny Zdeňka Pohlreicha; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-na-testoviny-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 27.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář