Ingredience
- Těsto na ravioly
- 300 g mražených jahod
- 200 g želírovacího cukru
- Citronová kůra
- 80 g ricoty
- 80 ml javorového sirupu
- 1 limetka
Část jahod rozehřejeme spolu s cukrem v rendlíku. Až se prohřejí, ochutíme je citronovou kůrou a promixujeme. Do rozmixovaných jahod přidáme ještě celé jahody a necháme směs vychladnout.
Raviolové těsto vyválíme a nařežeme na větší čtverce. Jahodovou směs a ricotu dáme na čtvereček, který přehneme na trojúhelník. Kraje spojíme vidličkou a dáme povaříme 5 až 6 minut ve vroucí vodě.
Mezitím rozehřejeme limetkovou šťávu a javorový sirup. Do omáčky pak dáme hotové ravioly, které ještě ozdobíme ricotou a jahodovou směsí.
Zdroj: Ravioly na sladko; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2552-ravioly-na-sladko/ [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář