Na těsto
- 3 vejce (cca 120 g)
- cca 80 g vody
- 250 g semolinové mouky
- 250 g hladké mouky
Na náplň na cca 12 raviol
- 50 g gorgonzoly
- 5 vrchovatých lžic mletých vlašských ořechů
- špetka peperoncina
- mletý pepř
- sůl
1 vejce na potření
Na podávání
- parmezán
- přepuštěné máslo
- snítka šalvěje
- čerstvé fíky
- rukola
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké tuhé těsto. Zakryté je necháme 20 minut odležet. Celková gramáž vody a vajec by na dané množství mouky měla tvořit 200 g. Ovšem jak všichni víme, každá mouka má jiné vlastnosti a proto s vodou pracujeme opatrně, podle potřeby můžeme i trochu přidat.
Gorgonzolu nadrobíme a smícháme s ořechy, ochutíme peperoncinem (sušenou pálivou papričkou), mletým pepřem a solí.
Z těsta vyválíme dvě tenké placky, zarovnáme je na stejný rozměr. Pokud máme k dispozici strojek na těstoviny, dáme mu přednost před ručním válením, je to o mnoho snazší.
Na zarovnaný plát těsta klademe náplň, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme druhou částí těsta. Utěsníme a formičkou nebo nožem vykrajujeme ravioly. Vaříme 3−4 minuty v osolené vodě.
Vařené ravioly ihned servírujeme na talíř a podáváme posypané strouhaným parmezánem, přeléváme přepuštěným máslem, v němž jsme nechali rozvonět lístky šalvěje, doplníme čerstvými fíky a lístky rukoly.
Poslední tip, trik či komentář