- 5 porcí
- uzená kýta nebo krkovice 5 kusů
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř
- velké cibule 3 kusy
- eidam v celku nebo asi 3 cm tlusté pláty 200 g
- vejce 2 kusy
- hladká mouka na obalení
- strouhanka na obalení
- olej
- velké špejle 5 kusů
Uzené maso si nejprve asi 20 minut povaříme, aby bylo měkké. Vychladlé nakrájíme na větší plátky a ještě na čtverce nejlépe asi 5 x 5 cm. Ještě jemně osolíme a opepříme ze všech stran, každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí. Sýr eidam si nakrájíme na stejné čtverce, cibuli na tlustší plátky ale opatrně, aby se kolečka nerozpadla. Připravíme si špejle a na ně střídavě napichujeme maso, sýr, cibuli – naložíme asi přes půl špejle, můžeme ještě potřít hořčicí. Poté špíz pečlivě obalíme v trojobalu, aby nám sýr nevytekl. Smažíme zprvu zprudka, pak při střední teplotě až do zlatova.2. Podáváme s vařenými brambory, rozšťouchanými s máslem a restovanou cibulkou. Ozdobíme petrželí a zeleninovou oblohou.
Zdroj: Ražniči z uzené kýtyi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/raznici-z-uzene-kyty [On-line 22.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář