reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ražniči z uzené kýty prokládané sýrem v trojobalu, šťouchaný brambor

  • 5 porcí
  • uzená kýta nebo krkovice 5 kusů
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • velké cibule 3 kusy
  • eidam v celku nebo asi 3 cm tlusté pláty 200 g
  • vejce 2 kusy
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka na obalení
  • olej
  • velké špejle 5 kusů

Uzené maso si nejprve asi 20 minut povaříme, aby bylo měkké. Vychladlé nakrájíme na větší plátky a ještě na čtverce nejlépe asi 5 x 5 cm. Ještě jemně osolíme a opepříme ze všech stran, každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí. Sýr eidam si nakrájíme na stejné čtverce, cibuli na tlustší plátky ale opatrně, aby se kolečka nerozpadla. Připravíme si špejle a na ně střídavě napichujeme maso, sýr, cibuli – naložíme asi přes půl špejle, můžeme ještě potřít hořčicí. Poté špíz pečlivě obalíme v trojobalu, aby nám sýr nevytekl. Smažíme zprvu zprudka, pak při střední teplotě až do zlatova.2. Podáváme s vařenými brambory, rozšťouchanými s máslem a restovanou cibulkou. Ozdobíme petrželí a zeleninovou oblohou.

Zdroj: Ražniči z uzené kýtyi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/raznici-z-uzene-kyty [On-line 22.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.