Potřebujeme:
- 300 g vepřové krkovice,
- 200 g dlouhozrnné rýže,
- sklenici zeleninového vývaru,
- 3 mrkve,
- 2 cibule,
- brokolici,
- bílý jogurt,
- 3 lžíce másla,
- panák slunečnicového oleje,
- oregano, tymián, mletá paprika, římský kmín
- stroužek česneku,
- 1 lžičku kurkumy,
- citrón,
- sůl, pepř
Krkovici nakrájíme na nudličky a smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí. Pokapeme půlkou oleje a smícháme s oreganem, tymiánem, římským kmínem, paprikou a necháme chvíli marinovat.
Rýži propláchneme a orestujeme na másle, osolíme a zalijeme ji 300 ml vody. Vaříme doměkka.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Brokolici rozdělíme na menší růžičky.
Maso na oleji zhruba pět minut opékáme, poté dochutíme solí a pepřem. Promícháme a z pánve vyndáme.
Na másle orestujeme zeleninu a česnek, kterou po 4 minutách zalijeme vývarem. Po dalších 3 minutách přidáme lžíci másla a kurkumu. A nakonec smícháme s hotovou rýží. Nandáme na talíř, posypeme masem a přidáme jogurt, citrón a koriandr.
Zdroj: Řecká rýžová pánev; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/recka-ryzova-panev.html [On-line 17.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář