Potřebujeme:
- 1 cibuli
- olej
- svazek ředkviček s natí
- 1 brambor
- 200 ml smetany ke šlehání
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- kousek másla
Osmažte nakrájenou cibulku, přisypejte ředkvičkovou nať nakrájenou na tenké proužky. 5 ředkviček nakrájejte na kolečka a brambor nakrájený na kostičky. Přidejte trochu zeleninového vývaru. Vše se chvilku podusí. Poté sejměte z plotny, rozmixujte, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Nechte znovu přejít varem. Mezitím na másle opečte zbylé ředkvičky nakrájené na tenká kolečka. Ředkvičkové plátky pak vložte do polévky až na talíři.
Zdroj: Ředkvičková polévka; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/zdrava-a-chutna-redkvickova-polevka.html [On-line 01.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář