Ingredience
- 12 ks baby kalamár
- 2 stroužky česneku
- 3 sušené chilli papričky
- 4 stonky listové petržele
- Skořice
- 1 dl olivového oleje
- Citron
- Sůl
- Pepř
- 250 g hladké mouky
- 250 g bílého jogurtu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 svazek rukoly
Nasekaný česnek, chilli, nať, olej a skořici smícháme. Do směsi naložíme kalamáry a necháme odležet.
Hladkou mouku, jogurt, kypřící prášek a sůl vypracujeme do těsta. Z toho vyválíme placku a dáme na rozehřátý olej.
V další pánvi začneme restovat kalamáry, které opepříme, osolíme a zakápneme šťávou z citronu. Jakmile lehce zezlátnou, jsou hotové.
Servírujeme tak, že na talíř dáme nejprve placku, na ni rukolu a navrch kalamáry.
Zdroj: Restované kalamáry s jogurtovými plackami ; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2553-restovane-kalamary-s-jogurtovymi-plackami/ [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář