Ingredience
- 4 krajíce žitného chleba
- 1 lžíce másla
- 100 g sterilovaného zelí
- 120 g pečeného hovězího
- 120 g ementálu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- Trocha koňaku
- Sůl
- Pepř
- Worcesterská omáčka
Maso si osolíme a opepříme. Necháme ho na pánvi zatáhnout z obou stran, následně ho upečeme na 180–190 °C po dobu 10–12 minut.
V míse promícháme majonézu, kečup, koňak, worcester, sůl a pepř. V omáčce promícháme vymačkané zelí.
Krajíce chleba namažeme máslem a dáme na ně vrstvu nastrouhaného sýru, zelí, masa a opět vrstvu zelí a sýru. Sandwich opečeme z obou stran na pánvi.
Doporučujeme podávat se salátem se žampiony.
Zdroj:Reuben sandwich; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2361-reuben-sandwich/ [On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář