- 1000 g reveně
- 200 g červené cibule
- 200 g rozinek
- 2 řapíky celeru
- 200 g nejlépe hnědého cukru
- 2 dl vinného octa
- asi 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička soli
- na zředění pomerančový džus
Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme spolu s řapíky celeru na kostky a vložíme do rendlíku. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka nastrouhaný zázvor, zastříkneme pomerančovým džusem a vaříme asi deset minut. Pak přidáme omyté rozinky, cukr, sůl a ocet a vaříme do zhoustnutí. Naplníme čisté předehřáté skleničky a ihned je uzavřeme víčky. Pro dlouhodobé uchování je můžeme ještě sterilovat ve vodní lázni při 90 °C asi 20 minut. Výborně se hodí ke grilovaným masům.
Poslední tip, trik či komentář