reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Reveňové čatní

 

  • 1000 g reveně
  • 200 g červené cibule
  • 200 g rozinek
  • 2 řapíky celeru
  • 200 g nejlépe hnědého cukru
  • 2 dl vinného octa
  • asi 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • na zředění pomerančový džus

Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme spolu s řapíky celeru na kostky a vložíme do rendlíku. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka nastrouhaný zázvor, zastříkneme pomerančovým džusem a vaříme asi deset minut. Pak přidáme omyté rozinky, cukr, sůl a ocet a vaříme do zhoustnutí. Naplníme čisté předehřáté skleničky a ihned je uzavřeme víčky. Pro dlouhodobé uchování je můžeme ještě sterilovat ve vodní lázni při 90 °C asi 20 minut. Výborně se hodí ke grilovaným masům.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.