reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ricottové noky s kotletou po italsku

Ingredience

  • vepřové kotlety s kostí 6 kusů
  • česnek 3 stroužky
  • hladkolistá petrželka 1 hrst
  • půl lžičky semen fenyklu 1 dávka
  • biocitron (kůra a šťáva) 1 kus
  • biocitron (nakrájený na čtvrtiny) 1 kus
  • olivový olej 3 lžíce
  • bobkový list 6 kusů
  • sůl a čerstvě drcený pepř 1 špetka

na máslo:

  • máslo 4 lžíce
  • listy čerstvé šalvěje (lze použít i sušenou) 2 lžičky
  • na noky potřebujeme:
  • ricotta 500 g
  • žloutek 2 kusy
  • sůl 1 špetka
  • strouhaný parmazán 60 g
  • hrnek hladké mouky 1 dávka

1. Kotlety: Nejprve si připravíme marinádu z drceného česneku, pokrájené petržele, fenyklu, citronové kůry a šťávy, oleje a bobkových listů. Vložíme naklepané maso a necháme minimálně hodinu marinovat.

2. Noky: Z ricotty, žloutku, parmazánu, soli a hladké mouky vytvoříme lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujeme válečky. Rozkrájíme je na centimetrové proužky a zmáčkneme vidličkou, aby hezky vypadaly. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Noky jsou uvařené, jakmile vyplavou – asi za dvě minuty. Na pánvi rozehřejeme máslo se šalvějí, vhodíme noky a chvíli opékáme.

3. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev. Kotlety osolíme a opepříme. Dáme na gril a z každé strany 5 až 8 minut opékáme, aby byly propečené i u kosti. Na poslední minutu dáme na gril čtvrtky citronu a podáváme s masem.

Zdroj: Ricottové noky s kotletou po italsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ricottove-noky-s-kotletou-po-italsku [On-line 15.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.