Ingredience
- vepřové kotlety s kostí 6 kusů
- česnek 3 stroužky
- hladkolistá petrželka 1 hrst
- půl lžičky semen fenyklu 1 dávka
- biocitron (kůra a šťáva) 1 kus
- biocitron (nakrájený na čtvrtiny) 1 kus
- olivový olej 3 lžíce
- bobkový list 6 kusů
- sůl a čerstvě drcený pepř 1 špetka
na máslo:
- máslo 4 lžíce
- listy čerstvé šalvěje (lze použít i sušenou) 2 lžičky
- na noky potřebujeme:
- ricotta 500 g
- žloutek 2 kusy
- sůl 1 špetka
- strouhaný parmazán 60 g
- hrnek hladké mouky 1 dávka
1. Kotlety: Nejprve si připravíme marinádu z drceného česneku, pokrájené petržele, fenyklu, citronové kůry a šťávy, oleje a bobkových listů. Vložíme naklepané maso a necháme minimálně hodinu marinovat.
2. Noky: Z ricotty, žloutku, parmazánu, soli a hladké mouky vytvoříme lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujeme válečky. Rozkrájíme je na centimetrové proužky a zmáčkneme vidličkou, aby hezky vypadaly. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Noky jsou uvařené, jakmile vyplavou – asi za dvě minuty. Na pánvi rozehřejeme máslo se šalvějí, vhodíme noky a chvíli opékáme.
3. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev. Kotlety osolíme a opepříme. Dáme na gril a z každé strany 5 až 8 minut opékáme, aby byly propečené i u kosti. Na poslední minutu dáme na gril čtvrtky citronu a podáváme s masem.
Zdroj: Ricottové noky s kotletou po italsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ricottove-noky-s-kotletou-po-italsku [On-line 15.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář