reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Risotto al radicchio – Rizoto s čekankou

4 porce

  • 320 g rýže carnaroli
  • 1 cibule
  • 0,5 kg červené čekanky
  • 2 dl červeného vína
  • 1 dl octa balsamico
  • zeleninový vývar
  • parmazán na posypání
  • máslo
  • sůl

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme.
Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme červeným
vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar. Čekanku nakrájíme
a vhodíme do hrnce. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Vývarem podlijeme vždy,
když se tekutina téměř vyvaří. Po uplynutí 20 minut stáhneme z ohně, přidáme kousek
másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru
krémovité. V jiném hrnci necháme chvíli vyvařit – zredukovat ocet balsamico a zalijeme jím
naservírované rizoto ozdobené čekankou.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=703&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.