4 porce
- 320 g rýže carnaroli
- 1 cibule
- 0,5 kg červené čekanky
- 2 dl červeného vína
- 1 dl octa balsamico
- zeleninový vývar
- parmazán na posypání
- máslo
- sůl
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme.
Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme červeným
vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar. Čekanku nakrájíme
a vhodíme do hrnce. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Vývarem podlijeme vždy,
když se tekutina téměř vyvaří. Po uplynutí 20 minut stáhneme z ohně, přidáme kousek
másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru
krémovité. V jiném hrnci necháme chvíli vyvařit – zredukovat ocet balsamico a zalijeme jím
naservírované rizoto ozdobené čekankou.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=703&u=342
Poslední tip, trik či komentář