reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bagna cauda – Teplá lázeň

4 porce

  • 1 palička česneku
  • 200 g ančoviček
  • 1 dl mléka
  • 40 g másla
  • 2,5 dl oleje extra virgin
  • vařená zelenina
  • čerstvá zelenina

Stroužky česneku oloupeme a uvaříme v hrnci s mlékem. Jakmile mléko zhoustne,
česnek vyndáme a odstraníme středy stroužků, které jsou příliš aromatické. Zbylý česnek
dáme do hmoždíře spolu s ančovičkami, přidáme olivový olej a vytvoříme krémovitou
směs. Vzniklou směs vrátíme do hrnce s redukovaným mlékem a chvíli povaříme, podle
hustoty přidáme ještě olivový olej a na závěr máslo. Omáčku servírujeme přímo z hrnce
a podáváme s čerstvou nebo uvařenou zeleninou.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=703&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.