- 320 g rýže carnaroli
- 70 g másla
- 1 pytlík šafránu v prášku
- ½ čajové lžičky pestíků šafránu
- 50 g morku
- 1 cibule
- 1 dl bílého vína
- hovězí vývar
- parmazán na posypání
- sůl
Ve vyšším kastrolu rozpustíme 40 g másla a orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Přidáme morek z kosti, který se po chvíli rozpustí
a zasypeme rýží. Podlijeme bílým vínem a dobře promícháme. Podle potřeby přidáváme vývar, aby se rýže dobře nasákla.
Nakonec přidáme šafránové pestíky a šafrán v prášku rozmíchaný ve vlažné vodě. Rýže se zbarví do žluta. Kastrol stáhneme z ohně
a vmícháme zbytek másla, posypeme strouhaným parmazánem, dochutíme solí a můžeme podávat, nejlépe jako přílohu k Osso buco.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/risotto-alla-milanese/
Poslední tip, trik či komentář