reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Risotto alla Milanese – Šafránové rizoto

  • 320 g rýže carnaroli
  • 70 g másla
  • 1 pytlík šafránu v prášku
  • ½ čajové lžičky pestíků šafránu
  • 50 g morku
  • 1 cibule
  • 1 dl bílého vína
  • hovězí vývar
  • parmazán na posypání
  • sůl

Ve vyšším kastrolu rozpustíme 40 g másla a orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Přidáme morek z kosti, který se po chvíli rozpustí 
a zasypeme rýží. Podlijeme bílým vínem a dobře promícháme. Podle potřeby přidáváme vývar, aby se rýže dobře nasákla.
Nakonec přidáme šafránové pestíky a šafrán v prášku rozmíchaný ve vlažné vodě. Rýže se zbarví do žluta. Kastrol stáhneme z ohně 
a vmícháme zbytek másla, posypeme strouhaným parmazánem, dochutíme solí a můžeme podávat, nejlépe jako přílohu k Osso buco.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/risotto-alla-milanese/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.