Suroviny
- rýže 400 g
- parmazán 100 g
- cibule 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- máta 30 lístečků
- vývar
- sůl
Cibulku nakrájíme nadrobno. Na oleji opečeme cibulku, mícháme, aby cibulka změnila barvu, přidáme rýži a také restujeme. Přilijeme 700 ml vývaru a necháme vařit. Jak rýže bude nasáklá vývarem a ne rozvařená, tak dochutíme solí. Oheň ztlumíme a mícháme. Přidáme rozmixovaný parmezán s rozmixovanými mátovými lístky. Mícháme pomalu odspodu, aby se parmazán nespálil.
Zdroj: Risotto con menta aneb Mátové rizoto; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/risotto-con-menta-aneb-matove-rizoto [On-line 28.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář