Risoto po farmářsku
(4 porce)
- 320 g rýže carnaroli
- 6 ks zeleného chřestu
- 150 g cukrového hrášku
- 150 g fazolových lusků
- 2 dl bílého vína
- zeleninový vývar
- strouhaný parmazán
- šalotka
- petrželka
- máta
- olej extra virgin
- sůl
V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou šalotku, přisypeme rýži a zalijeme bílým vínem. Postupně přiléváme vývar. Chřest, fazolky i lusky nakrájíme na stejně velké kusy a přidáme k rýži. Pomalu vaříme asi 20 minut. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolíme, zasypeme parmazánem a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Risotto-del-fattore/
Poslední tip, trik či komentář