reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Stracotto Ai Carciofi

Dušené hovězí s artyčoky

(4 porce)

  • 800 g předního hovězího
  • 4 artyčoky
  • 4 plátky slaniny
  • cibulka
  • stroužek česneku
  • 2,5 dl bílého vína
  • 1 dl vinného bílého octa
  • citron
  • olej extra virgin
  • hovězí vývar

Hovězí maso svážeme provázkem. V hrnci na oleji zpěníme cibulku, stroužek česneku a nakrájenou slaninu, přidáme maso a necháme zatáhnout z každé strany. Poté zalijeme bílým vínem a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím artyčoky očistíme. Odstraníme vrchní tvrdé listy, rozpůlíme a vnitřek artyčoku očistíme od chloupků. Připravenou zeleninu vhodíme do vody s citronem, aby nezčernala. Z hrnce s masem odstraníme česnek a vhodíme očistěné artyčoky, zalijeme vinným octem a hovězím vývarem. Pomalu dusíme do měkka.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Stracotto-Ai-Carciofi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.