4 porce
- 320 g rýže carnaroli
- 12 zelených chřestů
- 12 krevet
- 1 cibule
- 2 dl mléka
- 2 dl bílého vína
- zeleninový vývar
- hrst petrželové natě
- olej extra virgin
- máslo
- sůl
Chřest oloupeme, odřízneme špičky a necháme je stranou, zbylé části uvaříme v mléce.
Cibulku nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji a másle. Krevety vyčistíme, hlavy odřízneme, vymačkáme do hrnce s cibulkou a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit alkohol a odstraníme hlavy krevet. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Přidáme špičky chřestu, podléváme vývarem a po deseti minutách přidáme krevety.
Chřest uvařený s mlékem rozmixujeme na krém a smícháme s rizotem.
Rizoto podáváme zakápnuté olivovým olejem a posypané petrželkou, můžeme ozdobit orestovanou krevetkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima a Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=702&u=342
Poslední tip, trik či komentář