reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Risotto gamberi e asparagi – Rizoto s krevetami a chřestem

4 porce

  • 320 g rýže carnaroli
  • 12 zelených chřestů
  • 12 krevet
  • 1 cibule
  • 2 dl mléka
  • 2 dl bílého vína
  • zeleninový vývar
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • máslo
  • sůl

Chřest oloupeme, odřízneme špičky a necháme je stranou, zbylé části uvaříme v mléce.
Cibulku nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji a másle. Krevety vyčistíme, hlavy odřízneme, vymačkáme do hrnce s cibulkou a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit alkohol a odstraníme hlavy krevet. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Přidáme špičky chřestu, podléváme vývarem a po deseti minutách přidáme krevety.
Chřest uvařený s mlékem rozmixujeme na krém a smícháme s rizotem.
Rizoto podáváme zakápnuté olivovým olejem a posypané petrželkou, můžeme ozdobit orestovanou krevetkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima a Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=702&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.