reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

RISOTTO NERO

Suroviny:

  • rýže na risotto
  • olivový olej
  • šalotka
  • kalamáry
  • 1 dcl bílého vína
  • rajčata
  • zeleninový vývar
  • 1 pytlík sépiového inkoustu
  • oregáno
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Pokrájíme očistěné kalamáry a přidáme je k šalotce. Opepříme, osolíme a necháme krátce orestovat, dokud kalamáry nezbělají. Potom přisypeme propláchnutou rýži a necháme ji mírně obalit olejem. Zalijeme asi 1 dcl bílého vína a poté přidáme pár nakrájených rajčat. Když se víno odpaří, přilijeme naběračku teplého zeleninového vývaru. Zmírníme var, přidáme nakrájené bazalkové listy a vmícháme sépiový inkoust. Průběžně přilíváme další teplý vývar, dokud rýže není “al dente”.

Na pánvičce mezitím zvlášť orestujeme tři rozpůlená rajčátka, chapadla kalamár a čerstvé listy oregána. Opepříme a osolíme.

Do hotové rýže přimícháme kousek másla, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Nandáme na talíř a ozdobíme orestovanými rajčaty, kalamáry a oregánem.

Zdroj: RISOTTO NERO; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-ii-recepty-ze-2-dilu-ryze?special=758795  [On-line 26.03.2015]
Knihy Zdeňka Pohlreicha

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.