reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řízky na víně

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 600 g kuřecích prsíček
  • lžičku steakového koření
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 Lžíci másla
  • 50 ml koňaku
  • 100 g anglické slaniny
  • 120 g žampionů
  • 120 g zelených fazolek (mražených)
  • 200 ml bílého vína
  • bobkový list
  • špetku tymiánu
  • špetku mletého pepře

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce je po obou stranách naklepeme a posypeme steakovým kořením. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s olejem a kuřecí plátky prudce opečeme.

Takto opečené plátky přelijeme koňakem a zapálíme (takzvaně je oflambujeme). Potom maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

Žampiony oloupeme a rozkrájíme na plátky, fazolky necháme rozmrazit, slaninu nařežeme nadrobno.

Do výpeku v pánvi vložíme kostičky slaniny, pokrájené žampiony, rozmražené fazolky a vše krátce orestujeme. Zalijeme bílým vínem, přidáme koření, opečené maso a společně dusíme ještě zhruba 10 minut. Kuřecí řízky na žampionovo-fazolkové směsi podáváme s dušenou rýží přelité vinnou omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.