Pro 4 osoby si připravíme:
- 600 g kuřecích prsíček
- lžičku steakového koření
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 Lžíci másla
- 50 ml koňaku
- 100 g anglické slaniny
- 120 g žampionů
- 120 g zelených fazolek (mražených)
- 200 ml bílého vína
- bobkový list
- špetku tymiánu
- špetku mletého pepře
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce je po obou stranách naklepeme a posypeme steakovým kořením. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s olejem a kuřecí plátky prudce opečeme.
Takto opečené plátky přelijeme koňakem a zapálíme (takzvaně je oflambujeme). Potom maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Žampiony oloupeme a rozkrájíme na plátky, fazolky necháme rozmrazit, slaninu nařežeme nadrobno.
Do výpeku v pánvi vložíme kostičky slaniny, pokrájené žampiony, rozmražené fazolky a vše krátce orestujeme. Zalijeme bílým vínem, přidáme koření, opečené maso a společně dusíme ještě zhruba 10 minut. Kuřecí řízky na žampionovo-fazolkové směsi podáváme s dušenou rýží přelité vinnou omáčkou.
Poslední tip, trik či komentář