Potřebujeme:
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 ks šalotky (nadrobno nakrájená),
- 200 g kořenové zeleniny (nakrájená na kostičky),
- 400 g jasmínové rýže,
- 200 ml bílého vína,
- 400 ml rybího vývaru,
- 1 stonek limetové trávy,
- 400 g směsi mušlí a krevet,
- sůl a pepř
V kastrolu zahřejeme olej. Přidáme šalotku a kořenovou zeleninu a restujeme. Vsypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme vyvařit. Přidáme rybí vývar a limetovou trávu, počkáme až se tekutina vsaje a pak přidáme slávky a krevety. Dochutíme solí, pepřem a dáme do trouby. V troubě při 150 °C pečeme asi 20 minut. Vyndáme z trouby a servírujeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rizoto-z-musli-a-krevet-1-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář