Roastbeef:
- 1.5 kg hovězí roštěné
- 1 dcl slunečnicového oleje
- sůl
- mletý pepř
- potravinářský provázek
- Omáčka:
- ½ červené cibule
- 1 dcl červeného vína
- 0.5 litru hovězího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
Brambory:
- 1,5 kg oloupaných brambor
- 3 lžíce sádla
- sůl
Yorkshirský pudink:
- 250 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 lžička soli
- špetka cukru
- slunečnicový olej
Maso srolujeme a svážeme potravinářským provázkem, osolíme, opepříme. V pekáči rozpálíme tuk a orestujeme s každé strany, aby se maso zatáhlo. Poté dáme péct do trouby na 15 minut přo 250 stupních a pak 45 minut při 180 stupních. Maso vyndáme na prkno a necháme 20 minut odležet.
Na výpek z masa déme orestovat cibuli nakrájenou na plátky, zasypeme lžící hladké mouky, promícháme, přidáme víno, postupně přiléváme vývar a 15 minut povaříme.
Oloupané, osolené a pokrájené brambory vaříme 15 minut. Poté je v sítu protřepeme, aby se porušila struktura a dáme do pekáče s rozpáleným sádlem, přisolíme a pečeme v troubě asi 90 minut za občasného otáčení.
Do formiček nalijeme asi půl centimetru oleje a dáme je rozpálit do trouby na 4 minuty. Palačinkové těsto rozmixujeme v míse a v zniklou hmotou plníme formičky do poloviny. Pečeme v troubě 20 minut. K jídlu podáváme dušené zelené fazolky a dušenou karotku.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/roastbeef-a-yorksirsky-pudink.html
Poslední tip, trik či komentář