Na paštiku:
- cibule
- olej
- játra
- uzená slanina,
- bazalka
- sůl, pepř
- mandle
- máslo
- smetana na šlehání
Na rohlíčky:
- polohrubá mouka
- žloutek
- jeden velký panák oleje
- ¾ kostky kvasnic
- hrnek piva
- sůl
- kmín
Nakrájenou slaninu a cibuli orestujeme na oleji, přidáme nakrájená a očištěná játra, pepř a bazalku. Restujeme doměkka. Dáme do nádoby, přidáme sůl, smetanu a máslo a umixujeme dohladka. Do ušlehané paštiky přidáme madle a necháme vychladit.
Do mouky dáme žloutek, sůl, olej, lžičku cukru. Do mouky uděláme důlek a dáme lžičku cukru, na to nadrobíme kvasnice. Zalijeme pivem. Kvásek necháme vzejít. Pak přidáme zbytek teplého piva a zaděláme těsto. Necháme kynout 40minut. Vytvarujeme rohlíky, pomažeme bílkem a posypeme kmínem a pečeme při 200 °C cca 20–30minut.
Zdroj: Rohlíčky s mandlovou paštikou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rohlicky-s-mandlovou-pastikou [On-line 03.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář