reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rohlíčky se zavařeninou

30 kousků:

  • 500 g polohrubé mouky
  • špetku soli
  • 300 g vařených brambor
  • 110 g moučkového cukru
  • 50 g másla nebo rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 250 g zavařeniny podle chuti

Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí připravíme kvásek a dáme ho na teplé místo kynout.
Mezitím studené vařené brambory oloupeme a potom je nastrouháme na jemném struhadle.
Do mísy prošijeme mouku, přidáme špetku soli, zbylé mléko, nastrouhané brambory, jedno vajíčko a rozpuštěný tuk. Nakonec do této směsi přilijeme i vzešlý kvásek a dobře propracujeme na tuhé těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Těsto rozválíme na pomoučeném válena plát silný asi půl centimetru. Nakrájíme je na trojúhelníky, které lehce potřeme zavařeninou, stočíme do rohlíčku a ihned přeložíme na vymazaný plech.
Rohlíčky necháme na plechu ještě krátce nakynout, potřeme je vajíčkem rozšlehaným se lžící vody a pečeme při teplotě kolem 170 °C dozlatova. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.